Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst
Zoek

Vergaderlocatie

Leven van de Wind

Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst!

Drie prachtige zalen met weids uitzicht over onze eigen akkers​

THROWBACK: 10 jaar Leven van de Wind

December 2013 heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als zelfstandig ondernemer. Een ontvangstruimte wilde ik gaan maken om groepen mensen te kunnen ontvangen en hun te kunnen vertellen over dat prachtige boeren bestaan. Ik zegde mijn baan bij LTO Noord (Land- en Tuinbouworganisatie) op en ging volledig thuis aan het werk. Wat een mega spannende stap. Nachtenlang niet geslapen. Serieus nachten niet geslapen. Niet meer op kantoor werken maar thuis aan de gang. Dat was pas spannend.

'Niet meer op een kantoor werken, maar thuis aan de gang. Dat was pas spannend'

Het zaadje tot dit alles is geplant door, ere wie ere toekomt, Sandra Munster van de Tulpenexcursie in Slootdorp. Ik hielp Sandra al bij het geven van de Engelstalige rondleidingen op haar bedrijf. Ondernemer en verbinder als zij is, opperde zei de mogelijkheid tot het ook geven van rondleidingen op ons bedrijf. Dit vooral gericht op de windmolen. Insteek: toeristen komen naar Nederland voor de tulpen en de windmolens. Hoe mooi zou het zijn wanneer we hun bezoek aan onze regio kunnen verlengen en van betere kwaliteit kunnen maken door ook ze bij en zelfs in een windmolen te kunnen laten kijken. 

Nadat we, hoogzwanger van onze jongste Anna en wel, proefgedraaid hadden met het ontvangen van een groep toeristen zijn we opgenomen in de reisbrochure van een rivercruise maatschappij. Het jaar daarop zouden we ik meen iets van 20 bussen aan toeristen krijgen. De combinatie met drie jonge kinderen, veel reistijd toen en dit als hele reële optie maakte dat de kogel door de kerk ging, ik ging Leven van de Wind.

Ik weet dat er mensen zijn die naar Frankrijk trekken om een camping te beginnen zonder de taal te spreken, dit voelde voor mij net zo mega groot. Mijn man Jacco, de man die kan rekenen, heeft geholpen een deel van de schuur om te bouwen tot ontvangstruimte. Ik hikte heel erg op tegen de investering van een verwarmingsinstallatie en toiletgroep in, notabene, zijn schuur. Waarop hij opbeurend zei; ‘ga maar eens een trekker kopen, dan weet je pas wat geld uitgeven is’, en daarachteraan, ‘bovendien, wanneer je all-in gaat ben je  meer gemotiveerd om het er weer uit te werken ook’. Dus.

'Wat een geweldige leerschool is de prakijk. Ik ben zo blij dat ik dit mee mag maken'

De eerste klanten,  zaal netjes maken, presentatie voorbereiden, voor zo’n groep staan. Lunches maken.  Wat een leerschool en wat ben ik dankbaar dat je dan zo in de praktijk kan leren hoe dingen moeten en gaandeweg steeds wat groter mag groeien. Kan ervaren wat wel of niet bij je past en waar je ook gezien de markt op in kunt zetten. Voor iedereen die in loondienst werkt; wanneer het van jezelf is voelt het echt 10 keer spannender. Maar ook leuker. Wat een geweldige leerschool is de praktijk. Ik ben zo blij dat ik dit mee mag maken!

We zijn ontwikkeld  tot een prachtige, grote vergaderlocatie met drie professionele zalen waardoor we perfect zijn voor groepen van 30-100 personen. Bíjna dagelijks zitten al die ruimtes vol en genieten mensen van het prachtige uitzicht dat ons akkerbouwbedrijf met zich mee brengt. Zo ver weg kijken, dat kan je niet op zoveel plekken. Een uitzicht dat niet alleen elk seizoen maar gewoon elke dag anders is, dat brengt dat boerenbestaan met zich mee.


'Vergadergroepen zijn onze basis. De evenementen voor inwoners uit Hollands Kroon zijn de krenten uit de pap'

De vergaderklanten zijn onze basis, maar de evenementen die we organiseren voor inwoners uit Hollands Kroon zijn echt de krenten uit de pap. Mensen laten zien hoe dichtbij, hoe gewoon maar vooral hoe bijzonder het boeren bestaan is. Een week vol met basisschoolleerlingen tijdens de Pannenkoekenweek, het maisdoolhof in de zomervakantie, frietrooien in het najaar waar we met honderden kinderen met de hand aardappelen rooien. Echt prachtig om te doen!

Dit jaar bestaat vergaderlocatie Leven van de Wind 10 jaar. We vieren dat op verschillende manieren, zo is er een prijsvraag waar klanten aan mee kunnen doen en een hele leuke (letterlijk en figuurlijke) energizer mee kunnen winnen voor hun hele groep, komen we vanaf eind deze maand traktaties uitdelen aan onze klanten, organiseren we een open dag op vrijdag 7 juni én gaat ons maisdoolhof dit jaar groots uitpakken, 2 keer zo groot als andere jaren én volledig in thema. 10 jaar Leven van de Wind, dat vieren we met zijn allen.

 

Marbel: ‘Dit alles begint natuurlijk met het grote besef dat wij nooit op zo’n mooie plek hadden kunnen ondernemen zonder mijn schoonouders, grote dank en respect voor al het werk dat zij hebben verzet en waar wij nu de kans hebben om verder op te ondernemen.  Onze oudste heeft wel eens gezegd dat hij later of profvoetballer wilde worden, of boer. Daarmee bedacht ik me dat de kans op boer wanneer je niet uit een agrarische achtergrond komt misschien nog wel kleiner is dan profvoetballer worden. We hebben geluk dat we zo’n goeie basis hebben waar we zulke mooie dingen mee kunnen doen!’

Delen:

Meer berichten

Contact vergaderlocatie Leven van de Wind. Paar enorme klompen aan rand van weg, groot bord met aanduiding locatie vergaderlocatie

Programma open dag

Leven van de Wind bestaat 10 jaar. Op vrijdag 7 juni organiseren we een open dag met mooi divers programma vanaf 13.00.

Vrouw met zelfgemaakte hoge taart in handen, buiten weids uitzicht

Interview Kim en Vera

Wie werken er eigenlijk bij Leven van de Wind? We interviewen Kim en Vera, werknemers bij onze vergaderlocatie.

Vergaderlocatie Leven van de Wind bestaat 10 jaar en organiseert een open dag met mini-congres 'vergaderen voor dummies'

Mini-congres ‘vergaderen voor dummies’

Ja, en als je dan een feestje mag geven, wat kies je dan. Wordt het een glitterthema, of doen we alles vout. Jaren 80, 90, the zeroes? Wij blijven liever bij ons eigen leest. We organiseren een open dag met een mini-congres ‘vergaderen voor dummies’.

Bord dat richting aangeeft naar parkeerplaatsen

Onderzoek: top 10 vergader-frustraties I Vul in en win!

Een locatie heeft een hele grote impact op het welslagen van je bijeenkomst. Geen prettige ruimte, weinig daglicht, geen prettige catering, ver weg parkeren, je voelt het al gelijk. Bij Leven van de Wind hebben we die factoren wel aardig goed geregeld. Wat we niet in de hand hebben, is jullie vergadering zelf. Want man man man, wat kan vergaderen toch vervelend zijn.

Stuur ons een bericht

FAQ

Waar is Vergaderlocatie Leven van de Wind?

Leven van de Wind is in Wieringerwerf, in de kop van Noord-Holland. Onze boerderij is vlak aan de snelweg waardoor we echt heel gemakkelijk aan te rijden zijn. Wil je een vergaderruimte reserveren en meer weten? We helpen jullie graag verder! 

Hoe zijn de klantbeoordelingen over Leven van de Wind?

We vragen het heel regelmatig aan klanten. Hoe denk je nu over ons. Maar nog vaker krijgen we gewoon een review. Super blij mee. Reviews geven kan via google. Een korte samenvatting lees je op onze reviewpagina

Waar lees ik meer over de vergaderruimtes die jullie hebben?

Wij hebben drie vergaderruimten, waarvan de grootste met gemak ingericht kan worden voor 100 personen. Dan zijn er boven ook nog twee ruimtes heel handig voor een video vergadering of klein overleg. Alle informatie over onze ruimtes vind je onder deze link

Organiseren jullie ook evenementen?

Vergaderingen zijn onze basis, maar daarbuiten organiseren we ook het een en ander. Laten zien hoe mooi dat boeren beroep is, daar zijn we dol op. De krenten in de pap! We hebben een pannenkoekenweek, een maisdoolhof in de zomervakantie, organiseren een speciaal aardappelrooi-evenement genaamd Frietrooien. Bij Leven van de Wind is genoeg te beleven!

Hoe kom ik in contact met Leven van de Wind?

We hebben een speciale contactpagina. In plaats van het antwoordformulier kan je ook een mailtje sturen aan info@levenvandewind.com, of, nog sneller, bellen naar 06-51764445 (Marbel, eigenaar)

Wat voor bedrijf is Leven van de Wind?

We zijn een akkerbouwbedrijf in Wieringerwerf. Op 90 hectare telen we aardappelen, suikerbieten, tarwe, graszaad. Achter op ons erf hebben we een hele grote vergaderlocatie gebouwd onder de naam Leven van de Wind. Meer weten over ons bedrijf?