Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst
Zoek

Vergaderlocatie

Leven van de Wind

Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst!

Drie prachtige zalen met weids uitzicht over onze eigen akkers​

Interview Kim en Vera

Vrouw met zelfgemaakte hoge taart in handen, buiten weids uitzicht

Vera huurt al een aantal jaar de keuken bij Leven van de Wind. Taarten bakken rondom lunchtijd is niet zo heel handig. Dan helpt ze gewoon mee met het maken van de lunch. Maar daarbuiten? Ruikt het zo heerlijk naar huisgebakken taart dankzij Vera. Een ander veel-en-graag gezien gezicht bij Leven van de Wind is Kim, die de zorg voor haar kinderen combineert met werken bij Leven van de Wind. Een prachtige combinatie. 

'Het is een mooie locatie, lekker ruim, afwisselend werk. En dan de verschillende soorten mensen die je hier ziet. Dat maakt het echt leuk.

Vera is sinds mei 2021 bij Leven van de Wind, Kim sinds augustus 2022. Beiden werken part-time, maar waar de een het werken combineert met haar eigen bak- en horecawerk, is de ander vooral onder schooltijd bij Leven van de Wind te vinden. Een baan tussen 9.00 en 14.00 en daarmee reuze handig met de kinderen te combineren, waar vind je dat!

Kim: ‘Elke groep is anders, de wensen zijn steeds een beetje anders. Maar ik weet met wat we doen dat het wel goed komt. De klant gaat blij naar huis’. 

'Veel klanten komen na afloop nog even kletsen, om te praten over hun bijeenkomst. Die feedback op je werk is erg fijn'

Vera: ‘Wat ik echt leuke klanten vind, zijn de gekkere vragen. Die niet zoveel voorkomen. Vooral in het jaar na corona hadden we dat veel, toen werd er echt wel uitgepakt. We hebben toen ook een aantal keer een eigen cocktail bar mogen maken voor gasten, dat was leuk.’

De combinatie met de bakkerij bevalt goed. Het is heel handig dat het zwaartepunt met de vergaderklanten in het begin van de week ligt, waar ik vooral richting weekend taarten mag bakken. Zo zitten we elkaar niet in de weg. Het is ook nog eens een fijne plek om mijn taartklanten in te kunnen ontvangen. 

De grotere groepen, met grotere lunches, die vind Kim het leukste om te doen. ‘De dynamiek die zo’n grote groep met zich meebrengt is heel leuk. We doen dan een mooie gevarieerde lunch, sandwiches en wraps bijvoorbeeld met soep en salade. Dan komt er 80 man en hebben wij het voor elkaar dat wij iedereen goed kunnen ontvangen. Ik merk ook dat ik steeds makkelijker overzicht krijg daarin, dat geeft echt een goed gevoel’. 

Veel klanten komen na afloop nog even kletsen, om te praten over hun bijeenkomst. Die feedback die je daarmee gelijk op je werk krijgt is fijn. 

Vera: ‘het avondwerk vind ik ook leuk. Komt niet veel voor, het meeste is echt overdag. Maar de avond brengt een heel ander soort werk met zich mee dan overdag, het is ook weer een ander soort mensen’. Ook het verschil in sectoren is heel leuk te merken. ‘Klanten uit de zorg, onderwijs, overheid, techniek, iedereen heeft een beetje zijn wensen en voorkeuren. Geen probleem, wij maken de bijeenkomst voor iedereen top voor elkaar’. 

'Over 5 jaar? Hotel chique, maar dan met meer plattelands-vrijheid. Dat zie ik wel voor me voor Leven van de Wind'.

Dame buiten voor houten wand met mooi gevulde borrelplank in handen

Over 5 jaar, waar staan we dan? Kim; ‘dan hoop ik dat Leven van de Wind nog veel meer bekendheid heeft opgedaan. En dat we daarmee nog veel meer grotere groepen binnen halen. Leuk zo’n groep die dan in de grote zaal hun groep heeft en daarna uitwaaiert over de andere ruimtes. 

Vera weet het nog niet waar we over 5 jaar staan, maar heeft vooral veel zin in de nieuwe dingen die dan vast weer ontstaan zijn. Nog meer bruiloftstaarten, of heeft ze dan haar ambassadeurswerk voor het MS fonds nog verder uitgebreid? ‘Vooral dat laatste, zou ik heel leuk vinden. Het voelt goed om dingen te doen die dicht bij mezelf liggen en waar ik ook nog eens mensen die net als ik ook MS hebben mee kan helpen. Daar wil ik graag meer in doen. 

En voor Leven van de Wind? ‘Meer automatisering, als in slimme oplossingen, waarmee de ontvangst nog prettiger wordt. Een beetje van der Valk stijl, zeg hotelchique, maar dan wel met plattelands-vrijheid. Dat zie ik wel gebeuren voor Leven van de Wind.

Delen:

Meer berichten

Leven van de Wind bestaat 10 jaar

Wel heel toepasselijk logo I XXL maisdoolhof

Deze maanden staat het 10 jarig bestaan van Leven van de Wind centraal. Er is zelfs een speciaal logo voor ontworpen. En waarom dan precies dit beeld? Dat zullen we jullie vertellen; dit is het ontwerp van ons maisdoolhof dit jaar!

Bord dat richting aangeeft naar parkeerplaatsen

Onderzoek: top 10 vergader-frustraties I Vul in en win!

Een locatie heeft een hele grote impact op het welslagen van je bijeenkomst. Geen prettige ruimte, weinig daglicht, geen prettige catering, ver weg parkeren, je voelt het al gelijk. Bij Leven van de Wind hebben we die factoren wel aardig goed geregeld. Wat we niet in de hand hebben, is jullie vergadering zelf. Want man man man, wat kan vergaderen toch vervelend zijn.

Vergaderlocatie Leven van de Wind bestaat 10 jaar en organiseert een open dag met mini-congres 'vergaderen voor dummies'

Mini-congres ‘vergaderen voor dummies’

Ja, en als je dan een feestje mag geven, wat kies je dan. Wordt het een glitterthema, of doen we alles vout. Jaren 80, 90, the zeroes? Wij blijven liever bij ons eigen leest. We organiseren een open dag met een mini-congres ‘vergaderen voor dummies’.

THROWBACK: 10 jaar Leven van de Wind

December 2013 heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als zelfstandig ondernemer. Een ontvangstruimte wilde ik gaan maken om groepen mensen te kunnen ontvangen en hun te kunnen vertellen over dat prachtige boeren bestaan. Ik zegde mijn baan bij LTO Noord (Land- en Tuinbouworganisatie) op en ging volledig thuis aan het werk. Wat een mega spannende stap. Nachtenlang niet geslapen. Serieus nachten niet geslapen. Niet meer op kantoor werken maar thuis aan de gang. Dat was pas spannend.

Stuur ons een bericht

FAQ

Waar is Vergaderlocatie Leven van de Wind?

Leven van de Wind is in Wieringerwerf, in de kop van Noord-Holland. Onze boerderij is vlak aan de snelweg waardoor we echt heel gemakkelijk aan te rijden zijn. Wil je een vergaderruimte reserveren en meer weten? We helpen jullie graag verder! 

Hoe zijn de klantbeoordelingen over Leven van de Wind?

We vragen het heel regelmatig aan klanten. Hoe denk je nu over ons. Maar nog vaker krijgen we gewoon een review. Super blij mee. Reviews geven kan via google. Een korte samenvatting lees je op onze reviewpagina

Waar lees ik meer over de vergaderruimtes die jullie hebben?

Wij hebben drie vergaderruimten, waarvan de grootste met gemak ingericht kan worden voor 100 personen. Dan zijn er boven ook nog twee ruimtes heel handig voor een video vergadering of klein overleg. Alle informatie over onze ruimtes vind je onder deze link

Organiseren jullie ook evenementen?

Vergaderingen zijn onze basis, maar daarbuiten organiseren we ook het een en ander. Laten zien hoe mooi dat boeren beroep is, daar zijn we dol op. De krenten in de pap! We hebben een pannenkoekenweek, een maisdoolhof in de zomervakantie, organiseren een speciaal aardappelrooi-evenement genaamd Frietrooien. Bij Leven van de Wind is genoeg te beleven!

Hoe kom ik in contact met Leven van de Wind?

We hebben een speciale contactpagina. In plaats van het antwoordformulier kan je ook een mailtje sturen aan info@levenvandewind.com, of, nog sneller, bellen naar 06-51764445 (Marbel, eigenaar)

Wat voor bedrijf is Leven van de Wind?

We zijn een akkerbouwbedrijf in Wieringerwerf. Op 90 hectare telen we aardappelen, suikerbieten, tarwe, graszaad. Achter op ons erf hebben we een hele grote vergaderlocatie gebouwd onder de naam Leven van de Wind. Meer weten over ons bedrijf?