Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst
Zoek

Vergaderlocatie

Leven van de Wind

Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst!

Drie prachtige zalen met weids uitzicht over onze eigen akkers​

Onderzoek: top 10 vergader-frustraties I Vul in en win!

Bord dat richting aangeeft naar parkeerplaatsen

Een locatie heeft een hele grote impact op het welslagen van je bijeenkomst. Geen prettige ruimte, weinig daglicht, geen prettige catering, ver weg parkeren, je voelt het al gelijk. Bij Leven van de Wind hebben we die factoren wel aardig goed geregeld. Wat we niet in de hand hebben, is jullie vergadering zelf. Want man man man, wat kan vergaderen toch vervelend zijn.

'We organiseren een diepgaand onderzoek naar de grootste vergader-ergernissen. En onderzoeken bijbehorende oplossingen'

Leven van de Wind bestaat dit jaar 10 jaar. Er zijn een heel scala aan activiteiten de komende maanden om dit te vieren. Een van die dingen is een diepgaand onderzoek, onder jullie, de mensen die zo vaak bij ons aan het vergaderen zijn.

Want, waarheid gebied te zeggen, weinig mensen die ik spreek, vinden vergaderen echt leuk. En toch besteden ze een  groot deel van hun werkende leven aan vergadertafels.  Wij hebben op onze boerderij van dit vergaderen dus zelfs ons beroep gemaakt. Vergaderen leuk? Wat maakt het dan zo vervelend? Wat zijn de grootste vergaderergernissen? 

'Weinig mensen die ik spreek vinden vergaderen écht leuk. Maar waarom is dat? Wat maakt vergaderen' nou echt vervelend?'

 

Samen met de meiden die bij Leven van de Wind werken hebben we een uitgebreide vragenlijst opgesteld met alvast een eerste schot voor de boeg. Onderwerpen waar van wij denken dat ze best wel hoog kunnen scoren op de irritatie-lijst. 

‘Waar we gelijk aan moesten denken zijn dingen als mensen die hun telefoon gebruiken tijdens vergaderingen. Of mensen die hun afspraken niet nakomen, dat lijkt ons heel lastig werken en plannen. Roddelen. Enorme hekel aan zelf. Praat niet verkeerd over anderen, dat komt altijd als een boemerang weer terug. Maar ook echt een heel vervelend iets, mensen die te laat komen. Dat houdt de hele vergadering op. Vergaderingen die te lang duren. Mensen die de hele discussie claimen en wat niet eens gaat over het onderwerp. Of wanneer het eigenlijk niet eens duidelijk is wat het doel is van de bijeenkomst. Gezellig om elkaar weer te spreken, maar welk probleem hebben we straks precies opgelost?

'Presentatie van de top 10 vergaderergernissen én bijbehorende oplossingen tijdens een 'vergaderen-voor-dummies-sessie op de open dag'

 Maar ja, of we daarmee goed zitten, dat peilen we bij de mensen die zelf onderdeel zijn van de vergaderingen bij ons in de vergaderlocatie. Dagelijks komen heel veel mensen naar onze boerderij voor een vergadering. De beste plek dus om ook zo’n onderzoek uit te voeren. Tijdens de lunch vragen we even een momentje aan de organisator van de bijeenkomst om te vertellen over 10-jaar-Leven-van-de-Wind, ons diepgaande onderzoek maar ook over het presentje dat zij kunnen winnen na meedoen aan het onderzoek. 

Met de lijst aan vergader-ergernissen onder de arm gaan we naar een opleidingsbureau dat ons gaat helpen een lijst aan oplossingen te formuleren. Want zeg nou zelf, vergaderen kan ook best leuk zijn. 

Dit hele onderzoek, de top 10 vergader-ergernissen, samen met een uitvoerige lijst oplossingen, presenteren we tijdens de open dag van onze vergaderlocatie op vrijdag 7 juni tijdens een ‘vergaderen-voor-dummies-sessie’. 

 

 

Delen:

Meer berichten

Contact vergaderlocatie Leven van de Wind. Paar enorme klompen aan rand van weg, groot bord met aanduiding locatie vergaderlocatie

Programma open dag

Leven van de Wind bestaat 10 jaar. Op vrijdag 7 juni organiseren we een open dag met mooi divers programma vanaf 13.00.

THROWBACK: 10 jaar Leven van de Wind

December 2013 heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als zelfstandig ondernemer. Een ontvangstruimte wilde ik gaan maken om groepen mensen te kunnen ontvangen en hun te kunnen vertellen over dat prachtige boeren bestaan. Ik zegde mijn baan bij LTO Noord (Land- en Tuinbouworganisatie) op en ging volledig thuis aan het werk. Wat een mega spannende stap. Nachtenlang niet geslapen. Serieus nachten niet geslapen. Niet meer op kantoor werken maar thuis aan de gang. Dat was pas spannend.

Vrouw met zelfgemaakte hoge taart in handen, buiten weids uitzicht

Interview Kim en Vera

Wie werken er eigenlijk bij Leven van de Wind? We interviewen Kim en Vera, werknemers bij onze vergaderlocatie.

Vergaderlocatie Leven van de Wind bestaat 10 jaar en organiseert een open dag met mini-congres 'vergaderen voor dummies'

Mini-congres ‘vergaderen voor dummies’

Ja, en als je dan een feestje mag geven, wat kies je dan. Wordt het een glitterthema, of doen we alles vout. Jaren 80, 90, the zeroes? Wij blijven liever bij ons eigen leest. We organiseren een open dag met een mini-congres ‘vergaderen voor dummies’.

FAQ

Waar is Vergaderlocatie Leven van de Wind?

Leven van de Wind is in Wieringerwerf, in de kop van Noord-Holland. Onze boerderij is vlak aan de snelweg waardoor we echt heel gemakkelijk aan te rijden zijn. Wil je een vergaderruimte reserveren en meer weten? We helpen jullie graag verder! 

Hoe zijn de klantbeoordelingen over Leven van de Wind?

We vragen het heel regelmatig aan klanten. Hoe denk je nu over ons. Maar nog vaker krijgen we gewoon een review. Super blij mee. Reviews geven kan via google. Een korte samenvatting lees je op onze reviewpagina

Waar lees ik meer over de vergaderruimtes die jullie hebben?

Wij hebben drie vergaderruimten, waarvan de grootste met gemak ingericht kan worden voor 100 personen. Dan zijn er boven ook nog twee ruimtes heel handig voor een video vergadering of klein overleg. Alle informatie over onze ruimtes vind je onder deze link

Organiseren jullie ook evenementen?

Vergaderingen zijn onze basis, maar daarbuiten organiseren we ook het een en ander. Laten zien hoe mooi dat boeren beroep is, daar zijn we dol op. De krenten in de pap! We hebben een pannenkoekenweek, een maisdoolhof in de zomervakantie, organiseren een speciaal aardappelrooi-evenement genaamd Frietrooien. Bij Leven van de Wind is genoeg te beleven!

Hoe kom ik in contact met Leven van de Wind?

We hebben een speciale contactpagina. In plaats van het antwoordformulier kan je ook een mailtje sturen aan info@levenvandewind.com, of, nog sneller, bellen naar 06-51764445 (Marbel, eigenaar)

Wat voor bedrijf is Leven van de Wind?

We zijn een akkerbouwbedrijf in Wieringerwerf. Op 90 hectare telen we aardappelen, suikerbieten, tarwe, graszaad. Achter op ons erf hebben we een hele grote vergaderlocatie gebouwd onder de naam Leven van de Wind. Meer weten over ons bedrijf?