Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst
Zoek

Vergaderlocatie

Leven van de Wind

Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst!

Drie prachtige zalen met weids uitzicht over onze eigen akkers​

Wel heel toepasselijk logo I XXL maisdoolhof

Leven van de Wind bestaat 10 jaar

Dit jaar gaan we voor de derde keer een maisdoolhof openen in de zomervakantie. Na twee jaar geproeft en uitgeprobeerd te hebben weten we het zeker; dit jaar wordt nog leuker. Helemaal omdat het ontwerp van het doolhof zo speciaal is. Het maisdoolhof beslaat dit jaar geen 2, maar 4 hectares en wordt ook deels ingezaaid met een bloemenmengsel! 

'Het maisdoolhof wordt dit jaar maarliefst 4 hectare groot en wordt deels ingezaaid met een bloemenmengsel'

Onze boerderij is op steenworp afstand van het dorp Wieringerwerf, en Wieringerwerf is een echte plattelandsgemeente. Maar hoe vaak krijg je nu de gelegenheid om op zo’n boerderij achter de grote schuurdeuren te kijken? Niet zo heel vaak! Wij openen daarom net als voorgaande twee jaar de hele zomervakantie lang onze deuren voor iedereen die wil komen dolen, dwalen én spelen op onze boerderij!

'We openen de hele zomervakantie lang onze deuren voor iedereen die wil komen dolen, dwalen én spelen op onze boerderij!'

GPS tekening maisdoolhof ingetekend op perceel
Tekening maisdoolhof Leven van de Wind 2024

Het ontwerp van de voorgaande twee maisdoolhoven kwam helemaal van onze eigen hand, dit jaar hebben we de hulp ingeroepen van een fantastische vormgeefster (Esther Vinke uit Wieringerwaard, aanrader!). Binnen de kortste keren schud ze een fantastisch ontwerp uit haar mouw, precies zoals wij dat in gedachten hebben. De natuur staat zoals altijd centraal, er wordt zelfs een heel deel ingezaaid met een bloemenmengsel in het midden, mét bankjes erbij zodat jullie daar even heel rustig kunnen zitten, rondkijken, naar alles wat zo mooi groeit en bloeit.  Het cijfer 10 en de bliksemschicht wijst voor zich, die zijn natuurlijk vanwege het 10-jarig bestaan van Leven van de Wind. 

'Dankzij GPS groeit er straks een compleet maisdoolhof uit de grond'

Wat gebeurt, zo’n tekening is de basis. Dan moet het omgezet worden in een zogeheten ’taakkaart’ (dank aan Raven Wieringerwerf!)  voor de zaaicomputer die op de mais-zaai-machine hangt (specialistenwerk van loonbedrijf Houtenbos uit Schagen). Die vertelt uiteindelijk aan de klepjes van de zaaimachine wanneer het wel, of niet, open moet gaan zodat er na de periode van groei een volledig maisdoolhof de grond uit komt gezet.

Het maisdoolhof wordt in april of mei ingezaaid en afhankelijk van hoe groeizaam het weer is, gaan we ergens in de maand juli open. We openen de hele zomervakantie lang onze deuren voor iedereen die wil komen dolen, dwalen én spelen op onze boerderij. Team maisdoolhof zal jullie weer keurig de weg wijzen. En dat de weg wijzen, dat zullen jullie deze keer nodig hebben. In plaats van een oppervlak van 2 hectare, zaaien we dit keer een perceel van 4 hectare in met mais! 

 

'Organiseer je een familiedag in september? Een bezoek aan het maisdoolhof, dat is echt super leuk voor iedereen'

Maisdoolhof Wieringerwerf - 4 meiden in een fotobord gepositioneerd voor een maisveld

In september, wanneer de scholen weer beginnen en team maisdoolhof weer in de schoolbanken zit, sluit de speciale ontvangstruimte ook de deuren. Maar de mais is dan op zijn mooist! Grote wuivende planten, dikke maiskolven aan de planten, echt prachtig. Organiseer je een familiedag en is je groep groter dan 20 personen? Neem dan ook vooral eens contact met ons op, dan kunnen we vast nog wat moois voor jullie bedenken. 

 

Meer weten over het maisdoolhof? 

Delen:

Meer berichten

Contact vergaderlocatie Leven van de Wind. Paar enorme klompen aan rand van weg, groot bord met aanduiding locatie vergaderlocatie

Programma open dag

Leven van de Wind bestaat 10 jaar. Op vrijdag 7 juni organiseren we een open dag met mooi divers programma vanaf 13.00.

THROWBACK: 10 jaar Leven van de Wind

December 2013 heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als zelfstandig ondernemer. Een ontvangstruimte wilde ik gaan maken om groepen mensen te kunnen ontvangen en hun te kunnen vertellen over dat prachtige boeren bestaan. Ik zegde mijn baan bij LTO Noord (Land- en Tuinbouworganisatie) op en ging volledig thuis aan het werk. Wat een mega spannende stap. Nachtenlang niet geslapen. Serieus nachten niet geslapen. Niet meer op kantoor werken maar thuis aan de gang. Dat was pas spannend.

Vrouw met zelfgemaakte hoge taart in handen, buiten weids uitzicht

Interview Kim en Vera

Wie werken er eigenlijk bij Leven van de Wind? We interviewen Kim en Vera, werknemers bij onze vergaderlocatie.

Vergaderlocatie Leven van de Wind bestaat 10 jaar en organiseert een open dag met mini-congres 'vergaderen voor dummies'

Mini-congres ‘vergaderen voor dummies’

Ja, en als je dan een feestje mag geven, wat kies je dan. Wordt het een glitterthema, of doen we alles vout. Jaren 80, 90, the zeroes? Wij blijven liever bij ons eigen leest. We organiseren een open dag met een mini-congres ‘vergaderen voor dummies’.

Stuur ons een bericht

FAQ

Waar is Vergaderlocatie Leven van de Wind?

Leven van de Wind is in Wieringerwerf, in de kop van Noord-Holland. Onze boerderij is vlak aan de snelweg waardoor we echt heel gemakkelijk aan te rijden zijn. Wil je een vergaderruimte reserveren en meer weten? We helpen jullie graag verder! 

Hoe zijn de klantbeoordelingen over Leven van de Wind?

We vragen het heel regelmatig aan klanten. Hoe denk je nu over ons. Maar nog vaker krijgen we gewoon een review. Super blij mee. Reviews geven kan via google. Een korte samenvatting lees je op onze reviewpagina

Waar lees ik meer over de vergaderruimtes die jullie hebben?

Wij hebben drie vergaderruimten, waarvan de grootste met gemak ingericht kan worden voor 100 personen. Dan zijn er boven ook nog twee ruimtes heel handig voor een video vergadering of klein overleg. Alle informatie over onze ruimtes vind je onder deze link

Organiseren jullie ook evenementen?

Vergaderingen zijn onze basis, maar daarbuiten organiseren we ook het een en ander. Laten zien hoe mooi dat boeren beroep is, daar zijn we dol op. De krenten in de pap! We hebben een pannenkoekenweek, een maisdoolhof in de zomervakantie, organiseren een speciaal aardappelrooi-evenement genaamd Frietrooien. Bij Leven van de Wind is genoeg te beleven!

Hoe kom ik in contact met Leven van de Wind?

We hebben een speciale contactpagina. In plaats van het antwoordformulier kan je ook een mailtje sturen aan info@levenvandewind.com, of, nog sneller, bellen naar 06-51764445 (Marbel, eigenaar)

Wat voor bedrijf is Leven van de Wind?

We zijn een akkerbouwbedrijf in Wieringerwerf. Op 90 hectare telen we aardappelen, suikerbieten, tarwe, graszaad. Achter op ons erf hebben we een hele grote vergaderlocatie gebouwd onder de naam Leven van de Wind. Meer weten over ons bedrijf?