Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst
Zoek

Uitje met het gezin

Maisdoolhof in Hollands Kroon

Vergaderlocatie

Leven van de Wind

Wij hebben een leuk uitje voor jullie!

Op zoek naar een leuk uitje tijdens de zomervakantie met het gezin? Kom dan dwalen en speuren in het maisdoolhof op onze boerderij in Wieringerwerf, Noord-Holland. Een unieke ervaring voor jong en oud!

Maisdoolhof bij Vergaderlocatie Leven van de Wind in Wieringerwerf

Het doolhof is alle dagen van de zomervakantie van 9.00-14.00 geopend. Je bezoek plan je in via de agenda hieronder,  één groep of familie per reservering. De tijdvakken zijn enkel bedoeld om de aankomst van bezoekers te spreiden. Let op, zijn we volgeboekt? Bel dan even, we hebben vast nog wel een plekje voor jullie!

Over het doolhof

Ook dit jaar hebben we een thema. Gewoon wat paadjes maken is écht te makkelijk, vonden wij;-). Dit jaar brengen we een ode aan het boerenleven. De boerennatuur, waar wij elke dag zo van genieten. Kijk maar een poosje rond, dan zie jij het vast ook. Óveral is natuur. Wanneer je van bovenaf naar ons doolhof kijkt, zie je een veldmuis, een tarweaar maar ook een grote torenvalk op zoek naar zijn prooi.

We hebben een hele toffe speurtocht voor jullie uitgezet door de mais. Bij het informatiepunt in de boerderijschuur krijg je een antwoordvel mee. Lever je deze na afloop weer bij ons in? Dan hebben wij een kleine verassing voor jullie klaarliggen!

 

Kosten

Een bezoek aan het doolhof kost €4 per persoon. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Groepen boven 10 personen betalen €3,50 per persoon.

Gedurende de openingstijden is ook ons terras geopend en zijn koffie, thee, limonade, frisdranken én verse popcorn dagelijks voor jullie te verkrijgen. Buiten staat een heel wagenpark aan traptrekkers en skelters voor jullie klaar én natuurlijk ook ons enige echte ballenbad!

Waarom een doolhof

Zo’n plattelandsgemeenschap, dat zijn we samen. Laagdrempelig, betaalbaar, gerund door jongeren uit de omgeving voor jongeren uit de omgeving. Wij laten heel graag zien wat de kracht en pracht is van het platteland; rust, ruimte, oog voor het kleine. Wij genieten van het platteland en weten zeker dat jullie dat ook zullen doen!

Heel graag tot ziens!

Jacco en Marbel de Graaf

Tip: ben je nog wel in voor een agrarisch getint uitje? Kijk dan ook eens naar het aanbod van onze collega boeren en tuinders op www.boerenentuinderspakkenuit.nl

Plan hier jullie bezoek aan het maisdoolhof

Maisdoolhof bij vergaderlocatie Leven van de Wind in Wieringerwerf.

Maisdoolhof op het jeugdjournaal

Is het echt? Jazeker is het echt! Ons MEGA- maisdoolhof was deze zomer ook op het jeugdjournaal te zien, met Melle in de hoofdrol. Hieronder vind je het filmpje!

FAQ

Maisdoolhof bij Vergaderlocatie Leven van de Wind in Wieringerwerf

Na de zomervakantie is onze gezellige koffiecorner ontmanteld en weer een vergaderruimte. Het doolhof wordt na 1 oktober gehakseld en tot koeienvoer verwerkt. Wil je ons nog wel bezoeken? Grotere groepen kunnen nog een afspraak maken. Bel ons voor meer informatie (Marbel, 06-51764445)

Tot wanneer blijft het doolhof staan?

De mais wordt na 1 oktober gehakseld en verwerkt tot koeienvoer. Het doolhof is er dus nog wel, maar de ontvangstruimte is weer omgebouwd tot vergaderruimte en de skelters, het ballenbad en de traptrekkertjes opgeborgen in de schuur. 

Het doolhof lijkt volgeboekt voor vandaag...

Bel ons maar even op 06-51764445 (Marbel), jullie passen er nog wel bij!

Hoe lang doe je over het doolhof?

Je hebt van die snelle types. Die zetten het op een rennen, maken precies de juiste keuzes en zijn er met 25 minuten weer uit. Het gemiddelde ligt op 3 kwartier, wat dus ook betekent dat je het slecht kan treffen en 1,5 uur bezig bent… Echt waar voor je geld heb je dan!

Kan ik ook vooraf via de website betalen?

Betalen doe je bij onze lieftallige knullen en dames in de ontvangstruimte. Je kan zowel met pin als contant betalen. 

Mag ik ons eigen eten en drinken meenemen?

Jahoor, dat mag. Op het terras voor de ontvangstruimte verkopen we ook koffie voor €1,50, limonade voor €1 en een heerlijke ruime keuze aan koekjes, ijsjes én vers gemaakte popcorn.

Het regent! Kunnen we het maisdoolhof nu ook bezoeken?

Jazeker! Paraplu mee, regenlaarzen aan en dolen maar! Fijn juist, om toch even naar buiten te kunnen met de kinderen, zeker wanneer er een avontuur lonkt. Én verse popcorn na afloop als beloning. Alleen wanneer het echt te nat is in het land, sluiten we het doolhof. Die dag is dan niet te reserveren in de agenda. 

Kan ik mijn hond meenemen naar het maisdoolhof?

Ja hoor, geen probleem. Wel goed om rekening mee te houden is dat wij zelf ook twee honden hebben die wel hun ’thuisvoordeel’ hebben. Erg vriendelijk, goed sociaal, maar wel groot. 

ik zie tijdvakken van een 10 minuten, moeten we dan het doolhof weer uit zijn?

Welnee! Wat ons betreft dolen jullie úren;-). De tijdvakken zijn bedoeld om jullie als bezoekers te spreiden, zodat wij de tijd hebben jullie netjes te ontvangen. 

Er komt vandaag nog een bui, is het erg nat in het doolhof?

Doe niet je beste schoenen aan, dat is wel handig. Maar omdat we gras hebben ingezaaid onder de mais, ligt overal een keurige grasmat. Je komt er niet helemaal schoon uit, maar valt reuze mee. 

Onze jongste is nog maar 2, hoe doe ik dat?

Lekker meenemen! Voor kleintjes onder de twee jaar kan het doolhof best wel een sjouwtje zijn, maar met wat hulp lukt dat best. Voor kinderen tot en met twee jaar is toegang tot het doolhof gratis. 

Ik wil met een grote groep komen, kan dat ook?

Jazeker! Voor groepen groter dan 10 personen hebben we zelfs een korting, dan betaal je maar €3,50 per persoon. Gezellig met de hele buurt dus!

Kan ik met pin betalen?

Ja dat kan!

Ik heb ons gezin opgegeven, maar nu wil er nog een gezin mee. Hoe doe ik dat?

Lekker meenemen, je hoeft geen nieuwe reservering te maken. De reservering geldt voor 1 hele groep/ gezelschap/ familie. 

Kan ik ook bij Leven van de wind vergaderen?

Organiseren jullie nog meer uitjes voor kinderen?