Wij hebben de ruimte voor jullie bijeenkomst
Search

Vergaderen op de akker

Leven van de wind

Vergaderlocatie

Leven van de Wind

Ja, we gaan weer frietrooien!

Als akkerbouwers zijn wij ontzettend trots op ons beroep. We maken ons aller voedsel!  Dat is wel een feestje waard. En dat vieren we dan weer met patat. Frietrooien bij Leven van de Wind!

Op zaterdag 30 september mogen kinderen tot 12 jaar zelf een emmer aardappelen komen rooien. Ook leggen we uit hoe je er thuis lekkere frietjes van kunt maken, want die emmer zelf gerooide aardappelen mogen de kinderen mee naar huis nemen. Natuurlijk bakken we ook meer dan voldoende patat om het feest compleet te maken! 

(let op, er zijn wegwerkzaamheden rondom afrit A7. Zie bij de FAQ wat tips)

TIP: Zaterdag 30 september is gelijk de laatste dag dat ons maisdoolhof geopend is. Dat is écht een mooie combinatie voor een tof dagje uit!!

Tijdvak = gezellig

Net als eerdere jaren werken we dit jaar ook weer met tijdvakken. We hebben 5 openingen per tijdvak, je reserveert 1 familie, groep of gezin per opening.  Dit is natuurlijk reuze gezellig om samen met je familie, vrienden of buren te doen. Dat frietrooien is gewoon een perfect én gezellig uitje, jullie melden je voor het zelfde tijdvak aan en wij regelen de rest! 

Het totale programma duurt ongeveer twee uur. Dus begin je om 9.00, ben je rond 11.00 klaar. 

 

Kosten

Vertrouwde frietrooiers let op, het concept is iets gewijzigd.

Emmer inclusief zelf te rooien aardappelen €5
Patat met saus €2,50
Koffie/thee €1,50
Limonade is gratis

Betalen doe je op de dag zelf, zowel pin als contant is mogelijk. 

Foto’s

Tijdens het evenement worden er sfeerfoto’s gemaakt die gedeeld worden op social media. Wil je liever niet dat jullie zelf of jullie kinderen op de foto gezet worden? Geen enkel probleem. Meld het even aan de fotograaf. 

Vergaderlocatie Leven van de Wind - Frietrooien. Jongetje in blauwe overal met volle emmer aardappelen
Vergaderlocatie Leven van de Wind - Frietrooien - zakken patat
Vergaderlocatie Leven van de wind - kind op skelter
Vergaderlocatie Leven van de Wind - Kind groene overal voor trekker met vrouw

Toon begrip, raak niet in de slip!

Na het grote succes van voorgaande jaren konden we gewoonweg niet anders; ook deze editie breiden we ons evenement uit met een heus MODDER OP DE WEG-skelter-plein. Je snapt, de meeste boeren rooien de aardappelen met een machine, niet met de hand. Het vervoer van de aardappelen, suikerbieten, kolen en ga zo maar door gaat over de weg en dat veroorzaakt soms… je raad het al. Op dit plein staan skelters en trekkertjes klaar waar jij op mag rijden, met grote trekkers en machines als decor. Gemeente Hollands Kroon, LTO Noord, Cumula, Veilig Verkeer Wieringerland hebben geholpen een mooie koffiecorner in te richten waar van alles te zien is.

Hier lees je meer over deze campagne.

 

WIN EEN SLIPCURSUS

Frietrooien is vooral een gezinsfeestje. Maar: volwassenen; ook voor jullie hebben wij wat leuks! Altijd al eens een echte slipcursus willen doen? Bij ons kan je er één winnen! Het énige wat je hoeft te doen is een quiz in te vullen terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn. Onder de goede inzendingen wordt de slipcursus verloot! 

Vergaderlocatie Leven van de Wind - Frietrooien - logo van campagne toon begrip, raak niet in de slip
Vergaderlocatie Leven van de Wind - Kind dat patat eet
Vergaderlocatie Leven van de wind - hand vol met modderige aardappelen

FAQ

Frietrooien bij Vergaderlocatie Leven van de Wind

Provincie Noord-Holland gaat een nieuwe asfaltlaag aanbrengen op de N240 bij Wieringerwerf in het weekend van 29 september. Het gaat om het deel van de rotonde Schagerweg tot de kruising Dorsmolen. 

Aardappelrooi-evenement

Wat kan je nog meer doen bij Vergaderlocatie Leven van de Wind? Uitstekend vergaderen! Zie hier meer informatie over onze mogelijkheden. 

Wij willen met 2 gezinnen samen komen frietrooien

Reserveer 2 plekjes op hetzelfde tijdstip, gezellig!

Kan ik ook met pin betalen?

Jazeker, dat kan. Betalen kan zowel met pin als contant.

Het regent, wat nu?

Wij kunnen uit ervaring spreken, we hebben meer edities met regen gehad.. Er zit maar 1 ding op: regenjas en laarzen aan en pret maken maar!

Krijgt iedereen een emmer aardappelen?

De gedachte is meer dat de kinderen een emmer aardappelen rooien. En geloof ons, aan 1 zo’n emmer heb je heel wat te eten. Je koopt een emmer voor €5, die mag je vervolgens (met onze hulp) zelf volrooien.

Hoe maak ik nu patat van deze aardappelen?

We hebben een recept voor jullie! Je krijgt deze ook uitgedeeld tijdens het frietrooien. Onder deze link vind je ook een recept.

Kan je deze aardappelen ook 'gewoon' eten?

Gewoon als in koken? Jazeker! Ze zijn alleen wat groter (makkelijk met schillen!). Het zijn vastkokende aardappelen. Zie voor meer informatie ook deze link.

Hoeveel kost deelname aan frietrooien?

Dat hangt er vanaf wat je wilt. Voorbeeld: een gezin met 2 kinderen betaalt €10, voor 2 emmers en aardappels. Patat (€2,50), koffie en thee (€1,50) koop je los. Limonade is gratis. 

Hoelang zijn we ongeveer bezig?

Het hele programma inclusief zelf rooien, patat maken, patat eten en unlimited spelen op de boerderij duurt ongeveer 2 uur.